935-938-646 / 935-701-477 autoescolahoquei@gmail.com

El comunicat d’accident és el document que reflecteix la informació de l’esdevingut en un accident de trànsit, i ha de ser degudament emplenat pels afectats en el sinistre.

La llei estableix que per agilitar el procés d’avaluació dels danys i la indemnització, cada asseguradora haurà de facilitar aquest document a tots els seus clients. Les dades errònies o de mala qualitat poden entorpir aquest procés o assignar una indemnització desajustada.
Malgrat els nervis o de la nostra inexperiència en aquest camp, a més de prendre les mesures prèvies, hem de conèixer cada apartat i emplenar correctament el part.

Lloc, data, i hora de l’accident.
Indica si hi ha víctimes, encara que siguin lleus.
Nom de testimonis, assegurats i conductors.
Marca, model i matrícula del vehicle.
Dades de l’asseguradora.
Detalla els danys del vehicle.
Realitza un petit croquis de les circumstàncies de l’accident. Indica el punt de contacte dels vehicles i com estaven situades els senyals de tràfic. Si és possible, inclou en aquest dibuix els moviments amb fletxes, o qualsevol altra dada que ajudi a comprendre la situació.
Signatura dels dos conductors. Recorda que no podràs realitzar modificacions posteriors. Si t’has oblidat d’alguna dada, flama a la teva companyia asseguradora i comunica-li-ho.

Altres consells que et donem…

Escriu en bolígraf, i en majúscula, els nervis poden jugar-nos una mala passada i fer la nostra lletra il·legible.

Emplena el part conjuntament amb el conductor i al moment i lloc del sinistre. Sobretot, pren nota de el nom de l’asseguradora de l’altre conductor!

Font: Victòria Sánchez Racc

Imatge Arag i Fundació Pons