935-938-646 / 935-701-477 autoescolahoquei@gmail.com

Cada any es roben 50.000 vehicles a Espanya, el cinquè país europeu més afectat per aquest delicte segons dades del Ministeri de l’Interior. Algunes companyies d’assegurances apunten que la majoria de furts es produeixen en dissabte (16%), però la veritat és que hem d’extremar les precaucions en qualsevol circumstància.

Com evitar el robatori en vehicles?

1.    Viatjar amb les portes bloquejades. No deixar bosses, maletins o portàtils en llocs visibles i fàcilment accessibles.

2.    Aparcar en carrers concorreguts i il·luminades. Desconfiar si els cotxes del nostre al voltant estan forçats, o si en l’asfalt hi ha trossos de cristall.

3.    En els aparcaments, estacionar prop del vigilant i a la zona coberta per les càmeres de seguretat.

4.    Després d’omplir el maleter, es recomana moure el cotxe per evitar possibles mirades indiscretes.

5.    No deixar objectes de valor en el vehicle, amagar els equips de música i el navegador (també el seu carregador!). De vacances, no cridar l’atenció i ocultar els mapes.

6.    Encara que només ens allunyem del vehicle per uns minuts, llevar les claus del contacte i comprovar (fins i tot accionant alguna maneta) que portes i finestres han quedat ben tancades. Guardar les claus immediatament i, preferiblement, en la butxaca dels pantalons.

7.    Utilitzar elements dissuasoris com inmovilizadors de volant, alarmes o el gravat de matrícula en les llunes.

8.    Valorar la possibilitat d’instal·lar un GPS antirrobatori, perquè el cotxe estigui sempre localitzable per a la policia.

9.    No deixar la documentació original en el vehicle. A Espanya, es poden portar còpies degudament compulsades.

10.    En cas de veure alguna persona en actitud sospitosa, o de trobar un cotxe forçat,cridar al 112.

Font: Maria Mas RACC